De Melkbus beste foodtruck van 2018

Boerenzonen Robert Geessink en Wout Leerink uit Eibergen mogen een jaar lang zeggen dat zij de beste foodtruck van Nederland hebben. De Melkbus won een wedstrijd van tv-zender 24Kitchen.

De Melkbus is een foodtruck waarin Geessink en Leerink melk en melkproducten uit eigen stal en van eigen koeien verkopen. Leerink vindt de prijs dan ook fantastisch. 'Het is een kroon op ons werk en het verhaal dat wij vertellen.'

Met hun foodtruck vol zuivelproducten rijden ze nu drie jaar door het land om het verhaal achter de producten te vertellen. 'Ik denk dat het meest unieke eraan is dat wij de zuivel van onze eigen boerderij gebruiken. Zowel mijn compagnon zijn ouders als die van mij hebben een boerderij. De melk die de koeien geven, maken wij onze producten van.'

De initiatiefnemers kochten in 2015 een bus om hun concept uit te proberen. In 2016 stonden ze voor het eerst met De Melkbus op festivals en inmiddels is het voor beide heren een fulltime baan. 'De mensen vinden het vooral heel erg grappig om te zien en te horen waar ons product vandaan komt. We proberen een zo lekker mogelijk product te verkopen en willen daar ook een eerlijk verhaal bij vertellen.'

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer