Greenpeace+werpt+Mispaksel+in+strijd+tegen+plastic+verpakking
Nieuws
© Twan Wiermans

Greenpeace werpt Mispaksel in strijd tegen plastic verpakking

Om aandacht te vragen voor het vele plastic waarin voedsel wordt verpakt, begint Greenpeace de Mispaksel-verkiezing. De organisatie verzamelt foto's, filmpjes of vlogs over onnodige verpakkingen waar mensen zich aan ergeren.

Greenpeace zelf noemt in plastic verpakte bananen, één apart in plastic verpakt theezakje en uitdeelzakken snoep als voorbeelden van het overbodig gebruik van plastic. Het roer moet om, vooral bij supermarkten en voedselproducenten die volgens de milieugroepering verslaafd zijn aan deze verpakkingen.

'De gevolgen zijn bekend. Op de meest afgelegen plekken op aarde worden coca-colaflessen of -doppen, wikkels en andere plastic verpakkingen gevonden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer