Jumbo introduceert groenten met tattoo

Supermarktketen Jumbo introduceert een natuurlijk etiket voor groenten. Daarbij wordt door middel van lasertechniek bij enkele biologische producten productinformatie in het product gelaserd. Daardoor is geen verpakkingsmateriaal nodig.

Jumbo+introduceert+groenten+met+tattoo
© Jumbo

De groenten komen deze zomer in de winkels te liggen. Het gaat om drie biologische producten: gember, flespompoen en courgette. Jumbo benadrukt dat deze bewerking geen invloed heeft op smaak, geur of houdbaarheid. Verder bekijkt de supermarkt welke andere biologische AGF-producten in aanmerking komen voor deze wijze van natuurlijke etikettering.

Volgens Jumbo past deze stap in de ontwikkeling die het bedrijf maakt in duurzaamheid. Zo verwacht de keten dat het aandeel Nederlandse AGF in het schap met een PlanetProof certificering (voormalig Milieukeur) voor het einde van het jaar is gestegen tot bijna 80 procent. Jumbo heeft met Greenpeace afgesproken ernaar te streven dit aandeel vóór eind 2019 te laten uitgroeien tot 100 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  10° / -1°
  10 %
Meer weer