Peren hangen aan verbrande bomen

De peren van fruitteler Senny Capelle in het Zeeuwse Nieuwerkerk hangen tussen de bruine bladeren.

Ongeveer 1000 bomen zijn door de warmte verbrand. ‘Dit is een nieuw fenomeen in de Conference. Er zitten bomen tussen die van onder tot boven volledig verbrand zijn. Het blad is verbrand vanwege de extreem hoge temperaturen’, betreurt Capelle.

Er was maar een manier om het verbranden tegen te gaan. ‘Het enige wat we kunnen doen is overdag beregenen en daarmee de boom te koelen’, weet Capelle.

‘Maar we kunnen niet beregenen omdat we geen zoet water hebben. We kunnen alleen water geven door de slang. Ze krijgen acht liter per boom per dag. In dit geval was er echt verkoeling nodig om dit te voorkomen.’

De bomen aan de rand van het perceel staan er nu nog iets beter bij, maar als de neerslag lang op zich laat wachten vreest Capelle het ergste. ‘Dit betekend absoluut een oogstderving. Deze bomen gaan de peertjes niet groot krijgen.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer