Extra muziekevenementen op Fruittuin van West

Fruitkwekerij Fruittuin van West bij Amsterdam heeft de samenwerking uitgebreid met Kaboem, de organisatie van het jaarlijkse Festival the Brave.

In aanloop naar het muziekfestival op zaterdag 25 augustus, worden er op de fruitgaard diverse Summer Nights gehouden, met ook een hoofdrol voor singer-songwriters. De samenwerking tussen organisator Maran Rauws en fruitkweker Wil Sturkenboom dateert van 2017.

Waterpomp

Sturkenboom: ‘Eigenlijk hebben we elkaar al eerder getroffen, specifiek met het plaatsen van een waterpomp een jaar eerder, toen het festivalterrein dreigde te overstromen. Er was gelijk sprake van een klik en ik heb aangeboden onze fruitgaard beschikbaar te stellen voor het festival.’

De fruitkweker is zelf ook een groot muziekliefhebber en een fervent festivalbezoeker. ‘Dat maakt het extra leuk om op het eigen erf zulke goede artiesten te mogen ontvangen.’

Zaterdag was het de beurt aan William McCarthy, de voormalige Amerikaanse frontman van We Are Augustines, die ook al eens op Festival The Brave speelde. Hij werd voorafgegaan door Benjamin Winter en Rob Dekay.

Duurzaamheid

Rauws is verguld met de samenwerking, ook vanwege de aanpak van Wil Sturkenboom en zijn vrouw Lisan. ‘We breiden die uit met meer evenementen, om zo ook meer mensen met de biologische tuinen in aanraking te laten komen.’

Met de evenementen trekt de Fruittuin van West zowel jong als oud. Rauws: ‘Er is steeds meer interesse voor goed en duurzaam voedsel. Muziek stelt ons in staat om daarvoor extra aandacht in Amsterdam West te genereren, bij een breder publiek.’

Wil Sturkenboom, fruitkweker.
Wil Sturkenboom, fruitkweker. © Bert Hartman

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  19° / 4°
  10 %
 • Maandag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer