RVO+maakt+marges+voor+mestboetes+openbaar
Nieuws
© De Snuitgeverij

RVO maakt marges voor mestboetes openbaar

RVO heeft de marges die zij hanteert voor de handhaving op het mestbeleid openbaar gemaakt. Dat heeft de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) bekend gemaakt. De organisatie wilde meer inzicht in de onderbouwing van mestboetes.

Mestboetes worden sinds jaar en dag opgelegd op basis van schattingen en onbetrouwbare monsternemingen, meldt de POV. Als gevolg daarvan krijgen varkenshouders boetes terwijl zij alle fosfaten en mineralen hebben afgevoerd.

De POV steunt een procedure bij het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBB) waarin de mestboete fundamenteel ter discussie wordt gesteld. Onlangs bracht advocaat-generaal Hoge Raad Peter Wattel advies uit aan het CBB over de procedure inzake onrechtmatig opgelegde mestboetes.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer