Voorlopig geen beregeningsverbod rond IJsselmeer

Een beregeningsverbod voor alle aan het IJsselmeer gelegen regio’s is voorlopig nog niet aan de orde. Wel moet er in het gebied zuinig worden omgesprongen met het oppervlaktewater.

Voorlopig+geen+beregeningsverbod+rond+IJsselmeer
© Johan Wissink

Dat melden waterschappen in de regio aan Nieuwe Oogst. Het Wetterskip Fryslân stelde donderdag wel een beregeningsverbod in voor overdag. Dit volgde op het advies van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) woensdagavond om de inname van water uit het IJsselmeer tot het strikt noodzakelijke te beperken.

Het Waterschap Zuiderzeeland overlegde donderdag over de laatste aanbeveling van de LCW. Hierop is besloten nog niet over te gaan tot een beregeningsverbod in de Noordoost- en Flevopolder. Wel doet een woordvoerder het dringende verzoek alleen te beregenen als dit echt noodzakelijk is voor het gewas.

Nieuw overleg

Ook het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) in Noord-Holland stelt nog geen beregeningsverbod in voor boeren. Aanstaande woensdag overlegt de LCW opnieuw met de waterschappen en Rijkswaterstaat over de droogte en de watersituatie in Nederland. Dan zal blijken of uitbreiding van de maatregelen nodig zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer