LTO+tegen+zonnepark+in+Overdinkel
Nieuws
© DIRK HOL

LTO tegen zonnepark in Overdinkel

LTO Noord afdeling Noordoost Twente blijft bij de eerdere bezwaren tegen de komst van een zonnepark van 21 hectare aan de Drielandweg in Overdinkel, pal op de grens met Duitsland.

De gemeenteraad van Losser reageerde vorige week in principe positief op het plan, mits het voldoet aan de eisen uit een nog op te stellen beleidsvisie waar de gemeente aan werkt. Zo zouden de omwonenden bij het park moeten worden betrokken.

Asbestdaken

Volgens de LTO-afdeling is het echter niet gewenst om landbouwgrond op te offeren aan zonneparken zolang nog alternatieve locaties beschikbaar zijn. De organisatie denkt dan aan de voormalige vuilstort in de Tiekerhook. 'Maar ook boerderijen waarvan de asbestdaken nog moeten worden gesaneerd, zijn een prima alternatief', vindt afdelingsbestuurder Martin Oldenhof.

Licht op Oranje

Volgens Oldenhof staat het licht voor het project nu op oranje. 'Het is dus nog niet gedaan. Wat ons betreft ligt het principieel. Landbouwgrond is nodig voor voedelproductie en we zijn hier al veel grond kwijt geraakt aan natuuropgaves.'

De afdeling gaat bij een volgende behandeling van het plan ook weer inspreken, verwacht Oldenhof. 'Windmolens mogen hier niet, terwijl die veel minder grond kosten. Maar aan de andere kant van de grens staan ze er wel.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  30 %
 • Zondag
  3° / -4°
  10 %
Meer weer