John Deere koopt met overname koolstofvezel in

John Deere heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van King Agro, een particuliere producent van koolstofvezeltechnologieproducten.

John+Deere+koopt+met+overname+koolstofvezel+in
© Eigen Foto

Het hoofdkantoor van King Agro staat in Valencia, Spanje, en het bedrijf heeft een productiefaciliteit in Argentinië. In 2015 kwamen John Deere en King Agro overeen om koolstofvezelbomen te ontwikkelen en te distribueren voor toepassingsapparatuur van John Deere in de landbouw. Dit biedt telers de voordelen van de veelzijdigheid, sterkte en duurzaamheid van koolstofvezel in zelfrijdende spuitapparatuur.

Overname is nu de volgende stap. 'Deze transactie biedt klanten van John Deere de mogelijkheid om verder te profiteren van de kennis, ontwerpen en expertise van King Agro op het gebied van koolstofvezeltechnologie', zegt John May van John Deere.

Productontwikkeling

De aangekondigde transactie zal volgens May voordelen bieden bij het delen van de beste werkwijze bij productontwikkeling, productie, technologie en schaal, terwijl King Agro voortborduurt op een geschiedenis van innovatie.

King Agro is een familiebedrijf met ongeveer 180 werknemers en een 30-jarige geschiedenis in het ontwikkelen van verschillende koolstofvezelproducten. In de landbouw heeft het bedrijf zich gericht op innovatieve ontwerpen die de productiviteit verbeteren en de kosten verlagen. King Agro behoudt zijn merknaam, handelsmerk en commerciële relaties.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer