Melkveehouder+stalt+duizenden+blikken+gestolen+babyvoeding
Nieuws
© NVWA

Melkveehouder stalt duizenden blikken gestolen babyvoeding

Bij een melkveehouder in Gemert heeft de NVWA ruim negenduizend blikken babyvoeding in beslag genomen.

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die samen met de politie en andere diensten bij het onderzoek betrokken was, waren de blikken gestolen. Het was bepaald niet de enige overtreding: het bedrijf bleek ook illegaal mest op te slaan en verwerken.

• Lees ook: Chinese run op Nederlandse babymelk lijkt voorbij

De mest werd ook niet op de voorgeschreven manier opgeslagen. De melkveehouder mocht überhaupt geen mest opslaan, omdat hij momenteel helemaal geen dieren heeft rondlopen op zijn bedrijf. Verder vonden de instanties dieseltanks waarvan keuringsrapporten ontbraken. Of arrestaties zijn verricht, kon een woordvoerder van de NVWA niet direct zeggen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer