Miljoenenbereik+Valentijnsdag%2Dcampagne+social+media
Nieuws
© Thierry Schut Fotografie

Miljoenenbereik Valentijnsdag-campagne social media

De promotiecampagne voor Valentijn heeft op sociale media een bereik behaald van bijna 30 miljoen. Dat meldt Bloemenbureau Holland (BBH).

Met de Valentijnscampagne van dit jaar haakte BBH in op het anti-Valentijnsentiment. Uit onderzoek is gebleken dat er irritatie bestaat over het commerciële karakter van de dag. De campagneboodschap was daarom dat het prima is om Valentijn niet leuk te vinden: je kunt je liefde iedere dag tonen met bloemen!

De promotie-uitingen zijn in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk op Instagram en Facebook getoond. In Nederland maakte BBH bovendien gebruik van abri's op NS-stations en werkten het bedrijf samen met influencers.

Advertenties

'Dat de originele anti-Valentijn-insteek de juist keuze was, bleek uit het feit dat er veel interactie was op de advertenties. Ze werden meer dan gemiddeld gedeeld, doorgeplaatst, geliked en van reacties voorzien', stelt een woordvoerder van BBH.

'Ook zijn er dankzij het persbericht plaatsingen geweest in onder andere de Margriet en op ZE.nl, Taspo, Imgegenteil.de en Vivere Parigi.' Volgens BBH is een grappige conclusie na de campagne dat beelden met de rode roos als hoofdrolspeler toch nog steeds het beste werken met Valentijn.

Moederdagcampagne

BBH zet dit jaar opnieuw de Moederdagcampagne van 2017 in. Deze zal lopen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. De promotie-uitingen tonen beelden van bloemen, gepresenteerd als andere Moederdagcadeaus. Voorbeelden hiervan zijn een jasje gemaakt van bloemen of een föhn die bloemen blaast.

De promotie wordt gevoerd op Instagram en Facebook. In het Verenigd Koninkrijk is dat al gebeurd omdat daar al Moederdag is gevierd. Op 13 mei is de feestdag in Duitsland en Nederland en op 27 mei is Frankrijk aan de beurt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  30 %
 • Zondag
  3° / -4°
  10 %
Meer weer