Sierteeltpromotie krijgt andere opzet

De Nederlandse sierteeltpromotie krijgt aan het eind van dit jaar een andere opzet, meldt Bloemenbureau Holland (BBH).

Sierteeltpromotie+krijgt+andere+opzet
© mooiwatplantendoen.nl

Naast generieke promotie komt er ook marketingactivatie. BBH ontwikkelt al jaren promotiecampagnes om brede aandacht voor bloemen en planten te realiseren. 'Om de campagnes van BBH en de activatie naar de consument op de winkelvloer beter op elkaar aan te laten sluiten zijn aanvullende activiteiten nodig. Zowel handelsbedrijven als kwekers hebben dan ook behoefte aan een raamwerk en marketingtools om dat te kunnen bereiken', zegt BBH.

Om te komen tot een nieuwe invulling van sectorpromotie, wordt een sectorpromotor aangesteld waaronder twee uitvoeringsorganen komen te vallen: BBH met een aangepaste werkwijze en daarnaast een onderdeel voor de marketingactivatie.

Effectievere promotie

De sector wil zo een brug slaan tussen enerzijds interesse bij consumenten blijven creëren en anderzijds het activeren en stimuleren van directe verkoop op de winkelvloer. Uiteindelijk moet deze effectievere invulling van de sectorpromotie tot een grotere verkoop van bloemen- en plantenverkoop leiden, stelt BBH. De nieuwe organisatie moet aan het eind van dit jaar zijn beslag krijgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer