Sierteeltpromotie+krijgt+andere+opzet
Nieuws
© mooiwatplantendoen.nl

Sierteeltpromotie krijgt andere opzet

De Nederlandse sierteeltpromotie krijgt aan het eind van dit jaar een andere opzet, meldt Bloemenbureau Holland (BBH).

Naast generieke promotie komt er ook marketingactivatie. BBH ontwikkelt al jaren promotiecampagnes om brede aandacht voor bloemen en planten te realiseren. 'Om de campagnes van BBH en de activatie naar de consument op de winkelvloer beter op elkaar aan te laten sluiten zijn aanvullende activiteiten nodig. Zowel handelsbedrijven als kwekers hebben dan ook behoefte aan een raamwerk en marketingtools om dat te kunnen bereiken', zegt BBH.

Om te komen tot een nieuwe invulling van sectorpromotie, wordt een sectorpromotor aangesteld waaronder twee uitvoeringsorganen komen te vallen: BBH met een aangepaste werkwijze en daarnaast een onderdeel voor de marketingactivatie.

Effectievere promotie

De sector wil zo een brug slaan tussen enerzijds interesse bij consumenten blijven creëren en anderzijds het activeren en stimuleren van directe verkoop op de winkelvloer. Uiteindelijk moet deze effectievere invulling van de sectorpromotie tot een grotere verkoop van bloemen- en plantenverkoop leiden, stelt BBH. De nieuwe organisatie moet aan het eind van dit jaar zijn beslag krijgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer