Groenbranche+heeft+drie+trends+in+2018
Nieuws
© Bloemenbureau Holland

Groenbranche heeft drie trends in 2018

Punk Rebooted, Re-assemble en Romance 3.0 zijn de drie groenbranchetrends voor 2018. Dat heeft Bloemenbureau Holland bekendgemaakt.

De nieuwe stijltrends voor de sierteelt zijn door Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland samen met trendwatcher Aafje Nijman vastgesteld.

'In de huidige tijdgeest hebben oude structuren hun kracht verloren. Denk maar aan nepnieuws en falende opiniepeilingen. Opvallend is ook de tweestrijd in de samenleving: verharding versus behoefte aan verbinding, vooruit willen versus vasthouden aan het verleden. Dit verdeelt de maatschappij in nieuwe, gepolariseerde groepen. Daar tussenin kan gebouwd worden aan een harmonieuzere samenleving', legt Bloemenbureau Holland uit wat de voedingsbodem is voor de nieuwe trends.

Binnen de stijltrend Punk Rebooted draait het om macht, vrijheid en regels. 'Door een verschuiving van de macht raakt het gevoel voor vrijheid in de knel. Mensen moeten aan veel regels voldoen maar weten niet wie de regels morgen maakt. Dit maakt ze opstandig en onrustig', is de verklaring van deze trend.

Vrolijk nieuw geheel

Re-assemble staat het creatief combineren van oude en nieuwe onderdelen centraal. 'Een vlekkeloos nieuw geheel is niet belangrijk: mensen bouwen producten of ruimten op uit bestaande, soms tegengestelde elementen. Een leefruimte wordt daardoor een driedimensionale collage. Producten, vormen, kleuren en materialen worden contrastrijk en creatief gecombineerd tot een vrolijk nieuw geheel', is de uitleg bij deze stijl.

Romance 3.0 komt voort uit de aantrekkende economie en de digitalisering. 'We omringen ons met andere mensen en meningen die gelijk zijn aan de onze, waardoor ons wereldbeeld lijkt uitvergroot. Alles is extra krachtig, zo ook de materialen. Die zijn superluxe, met volle en weelderige vormen en rijke, intense kleuren', aldus het bloemenbureau.

Internationale presentatie

De internationale presentatie van de trends is in januari, op de IPM in Essen. Ze worden ook gecommuniceerd naar leden, financiers en samenwerkende organisatie van de groenbranchepartijen. Zij kunnen deze gebruiken bij het maken van keuzes voor inkoop, productinnovatie en communicatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer