FloraHolland+heeft+nieuwe+financieel+directeur
Nieuws
© Joost van Winsen

FloraHolland heeft nieuwe financieel directeur

De Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland benoemt David van Mechelen (1973) met ingang van 1 oktober 2018 tot de nieuwe financieel directeur.

Met de benoeming van Van Mechelen krijgt FloraHolland een ervaren en deskundige directeur, meldt de bloemenveiling. Van Mechelen werkte al negentien jaar bij KLM in diverse financiële functies, waaronder als financieel directeur bij Transavia. Zijn twee laatste functies waren Senior Vice President Group Controller en Business CFO van het KLM Passagiersbedrijf. Met zijn benoeming is de directie van FloraHolland compleet.

Jack Goossens, voorzitter van de raad van commissarissen: 'Van Mechelen heeft veel financiële ervaring en combineert die met relevante ervaring op het gebied van internationalisering, digitalisering en logistiek. We zijn niet over een nacht ijs gegaan en zijn er daarom ook van overtuigd dat we de beste persoon hebben gevonden om de deze rol te vervullen en het managementteam structureel te versterken.

Interim

Het afgelopen half jaar is de functie van financieel directeur op interimbasis ingevuld door Mark van den Biggelaar, die nog tot 15 november verbonden blijft aan FloraHolland. De vacature ontstond na de benoeming van Steven van Schilfgaarde tot algemeen directeur per 1 januari 2018.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer