Goud+voor+duurzaamheidsmodule+VVAK
Nieuws
© Twan Wiermans

Goud voor duurzaamheidsmodule VVAK

Module Duurzaam Akkerbouw Bedrijf (DAB) van het Voedsel- en Voederveiligheid Akkerbouw (VVAK)-schema voldoet aan het hoogste niveau van het internationale SAI-platform.

Tot dusver werd de duurzaamheidsmodule van VVAK beoordeeld op het zilverniveau. Na aanpassingen voor het seizoen 2018-2019 is dat echter opgewaardeerd naar goud. Dit is het resultaat van een nieuw benchmarkonderzoek.

Het internationale Sustainable Agriculture Initiative Platform (SAI) bestaat uit grote verwerkers en producenten van agrarische producten. Deze hebben gezamenlijke criteria opgesteld die betrekking hebben op de duurzaamheid in het productieproces.

Beoordeling

In de beoordeling van de DAB-module van VVAK zijn naast de bovenwettelijke maatregelen in deze module de duurzaamheidsvoorwaarden in de Nederlandse wetgeving en in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid van de EU als basis meegenomen.

Beleidsmedewerker Jan Wielemaker van BO Akkerbouw zegt dat de opwaardering van de duurzaamheidsmodule van VVAK goed nieuws is voor de Nederlandse akkerbouwsector. 'Het is een teken dat telers met een DAB-module goed scoren langs de internationale meetlat. Steeds meer ketens stellen hoge eisen aan duurzaamheid en met deze module is het aantoonbaar dat de sector aan deze eisen kan voldoen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer