Glastuinder kan nullozing certificeren

Kwekers kunnen zich vanaf 1 juli laten certificeren voor nullozing, meldt LTO Glaskracht Nederland.

Glastuinder+kan+nullozing+certificeren
© Koen van Wijk

Het uitgangspunt bij deze certificering is het bezoekverslag van het bevoegd gezag, waarin wordt aangegeven dat nullozing door de ondernemer aannemelijk is gemaakt. De bewijsvoering daarvoor kan een ondernemer zelf opstellen of uitbesteden aan een adviesbureau. 'Als leidraad voor de bewijsvoering kan de 'Aanpak aantonen nullozing' worden gebruikt', aldus LTO Glaskracht.

Het nieuwe certificeringsschema is getest door het College voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Volgens het Ctgb voldoet de certificering aan de eisen voor nullozing zoals die zijn vastgelegd in het Wettelijk Gebruiksvoorschrift van middelen op basis van imidacloprid. De certificerende instantie is MPS-ECAS in De Lier.

Strikte voorwaarden

Glastuinders mogen Imidaclopridhoudende gewasbeschermingsmiddelen, zoals Admire, gebruiken onder strikte voorwaarden. Of ze hebben een kas zonder lozing waarvoor nu de certificering komt, of ze zuiveren het water voor minimaal 99,5 procent van imidacloprid. Certificering van een zuiveringsinstallatie met een rendement van tenminste 99,5 procent voor imidacloprid was al vanaf eind 2017 mogelijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer