Kamer+plant+nog+geen+debat+over+toekomst+landbouw
Nieuws
© DIRK HOL

Kamer plant nog geen debat over toekomst landbouw

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil nog geen debat inplannen over de toekomst van de land- en tuinbouw. Een aantal oppositiepartijen vindt dat daar haast mee gemaakt moet worden, onder meer naar aanleiding van de nieuwste visie van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Marianne Thieme (PvdD) wees dinsdag op het essay van het PBL waaruit volgens haar blijkt dat 'er heel veel mis is in het huidige landbouwsysteem'. Bovendien heeft LNV-minister Carola Schouten eerder beloofd dat ze voor het zomerreces komt met haar visie op de toekomst van de landbouw. Dat laatste lijkt niet te lukken.

Om druk op de zaak te zetten, wil Thieme nu al een debat agenderen dat direct na de zomervakantie gehouden zou moeten worden. Die haast gaat met name de regeringsfracties te ver. Ze willen wachten tot de toekomstvisie van Schouten er daadwerkelijk is.

Ruimte houden in agenda

Het plan van Thieme kreeg steun van onder meer GroenLinks en SP, maar behaalde geen meerderheid. Daarop riep ze de Kamervoorzitter op om na het reces in elk geval ruimte te houden in de agenda voor een breed landbouwdebat. 'Anders zitten we daar misschien volgend jaar pas weer over te debatteren', aldus de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren.

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer