Ruim+honderd+deelnemers+Vruchtbare+Kringloop
Nieuws
© DIRK HOL

Ruim honderd deelnemers Vruchtbare Kringloop

Ruim honderd boeren uit de Gelderse Vallei, Randmeerkust, Veluwe, IJsselzoom en het Rivierengebied zijn sinds dit voorjaar gestart met Vruchtbare Kringloop Gelderland.

De boeren werken hierin gezamenlijk aan kringlooplandbouw en aan duurzaam bodem- en waterbeheer. In Vruchtbare Kringloop Gelderland besteden boeren veel aandacht aan bodemvruchtbaarheid, het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van de biodiversiteit op het eigen bedrijf.

In een meerjarig programma kunnen boeren meer kennis opdoen, ervaringen uitwisselen en hun vakmanschap vergroten. Zo zijn er studiegroepbijeenkomsten, excursies, thema- en veldbijeenkomsten over de bodem en informatie over optimale gewassen, CO2 en graslandverbetering.

Projectpartners

Vruchtbare Kringloop Gelderland startte dit voorjaar. In andere regio's lopen al vruchtbare kringloopprojecten, zoals in Overijssel en de Achterhoek. Aan het project kunnen maximaal 300 boeren meedoen. De projectpartners in Vruchtbare Kringloop Gelderland zijn LTO Noord, ZLTO, Vitens, Waterschap Rivierenland, Waterschap Vallei en Veluwe, provincie Gelderland en Agrarisch Natuurcollectief Veluwe.

Weer

 • Zondag
  16° / 10°
  75 %
 • Maandag
  18° / 15°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  40 %
Meer weer