Boer+houdt+1%2E700+%27illegale%27+geiten+in+Waalre
Nieuws
© Twan Wiermans

Boer houdt 1.700 'illegale' geiten in Waalre

Tijdens een reguliere controle is op een boerderij in Waalre bij toeval een illegale geitenhouderij met 1.700 dieren ontdekt.

In de stal van het bedrijf staan 1.700 jonge geiten, terwijl de boer alleen vergunning heeft voor het houden van kalveren en varkens, maakte de gemeente bekend. De geiten zijn bovendien geplaatst, terwijl de provincie Noord-Brabant al een jaar lang geen nieuwe geitenhouderijen meer toestaat wegens gezondheidsrisico's.

Vorig jaar werd uit onderzoek duidelijk dat mensen die in de buurt van een geitenbedrijf wonen een verhoogde kans op longontsteking hebben. Volgens de gemeente is er geen kans dat het bedrijf een vergunning krijgt. Waalre heeft aan de eigenaar een dwangsom opgelegd. De gemeente eist dat de geiten op 1 september weg zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 18°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer