Noaberschap helpt geitenhouder uit de brand

Met melkveehouder Jeroen van Maanen voorop doen boeren in Zeewolde aan een moderne vorm van naoberschap. Nadat een brand de geitenstal van Harm van Meerveld (21) verwoestte, startten buurtbewoners met succes een crowdfundingsactie.

Noaberschap+helpt+geitenhouder+uit+de+brand
© nieuwe oogst

Na de brand kwam Van Meerveld met een restschuld van 30.000 euro te zitten. Dat zou dit startende bedrijf de das om doen. Dat was voor ondernemers uit de omgeving afgelopen vrijdag reden om een crowdfundingsactie op te starten. Maandag stond de teller al op 10.000 euro.

Een van de initiatiefnemers van de inzamelingsactie is melkveehouder Jeroen van Maanen uit Zeewolde. 'Harm zit met een restschuld van 30.000 euro en zit financieel aan de grond. Als dit bedrag met crowdfunding bijeen gebracht kan worden, kan hij zijn jeugddroom om boer te worden verder nastreven.'

'We moeten dit toch met zijn allen voor elkaar kunnen krijgen?', vervolgt Van Maanen. 'We maken ons allemaal grote zorgen over de afname van het aantal (jonge) boeren en de agrarische sector schreeuwt om aanwas. Nu hebben we iemand die boer wil worden, nota bene niet eens zelf met een agrarische achtergrond, gewoon een jongen uit het dorp. Die moeten we toch willen en kunnen helpen?'

Overdonderd

Van Maanen en Van Meerveld zijn overdonderd door de massale financiële hulp en vele steunbetuigingen die zij de afgelopen dagen kregen. 'Het is niet te geloven hoeveel mensen Harm willen helpen. We hadden hier natuurlijk op gehoopt, maar als je de teller van de donatieactie met eigen ogen elk uur ziet oplopen, dan word je daar toch een beetje stil van', zegt Van Maanen.

Harm reageerde zaterdag al op de Facebookpagina, toen er binnen 24 uur al 6.000 euro was gestort: 'Ik ben helemaal overdonderd door alle donaties tot nu toe en ook alle steunbetuigingen die ik krijg. We zitten in de zwartste periode van ons leven, maar er schijnt nu weer wat licht.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer