Geiteninnovatiecentrum De Mekkerhof opent deuren

Geiteninnovatiecentrum De Mekkerhof in Holten opent in juni de deuren. Het is een initiatief van voer- en adviesorganisatie Gelre IJsselstreek, beter bekend onder de naam GIJS.

'We zijn een voerleverancier, maar hebben ook passie voor geiten', vertelt Erik Reefhuis van GIJS. 'We willen graag aan de buitenwereld die passie tonen. We willen kennis opdoen hoe een geit goed te voeren en we willen het imago van de sector verbeteren.'

Met het onderzoek moet de Nederlandse geitenhouderij naar een hoger plan worden gebracht. 'Voor echte onderzoeken moeten we voldoende data hebben. Die zijn we nu aan het verzamelen. Daarnaast zijn we al wel bezig met praktijkproeven. Een met VLOG voer, een opnametest voor mineralen en we zijn een proef aan het opstarten met het afmesten van bokjes.'

Testen

De Mekkerhof heeft een capaciteit van duizend geiten. Die geven elk ongeveer 4 liter melk per dag, maar dat kan ook wel eens minder zijn. 'Onze bedrijfsleider wil graag melken, maar we gaan ook dingen testen en dat kan melk kosten. We accepteren dat het productiederving oplevert', vertelt Reefhuis. Tijdens de open dagen op 22 en 23 juni krijgt het publiek de kans om een kijkje bij het innovatiecentrum te nemen.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer