Provincies+kiezen+andere+variant+Duinpolderweg
Nieuws
© archief

Provincies kiezen andere variant Duinpolderweg

Gedeputeerde Staten van Zuid- en Noord-Holland hebben een definitief Voorkeursalternatief voor de nieuwe verbindingsweg Duinpolderweg vastgesteld. Daarmee wijken ze af van het voorlopige alternatief dat begin dit jaar was gekozen.

De nieuwe route loopt iets noordelijker en is afgeleid van de 'Hillegomse Zienswijze - alternatief Midden'. De verbindingsweg komt te lopen van de A4 ten zuiden van Hoofddorp en sluit halverwege Hillegom en Bennebroek aan op de N208.

Voor LTO Noord betekent dit dat het verzoek om de minst schadelijke route nu is gehonoreerd. 'We waren niet ongelukkig met de eerdere variant, maar deze is nog iets beter', reageert regiomanager Andries Middag van LTO Noord Regio West op het besluit. Anderzijds is er wel zorg rond een nieuwe geplande weg bij Lisse.

• Lees ook: LTO: uitwerking tracé Duinpolderweg is cruciaal

Reservering

Vanaf de N208, bekend als de Herenweg, is de nieuwe ontsluitingsroute ingetekend als stippellijn tot aan de N206 bij De Zilk, dwars door de Bollenstreek. Het gaat om een reservering voor een weg die mogelijk ooit wordt aangelegd.

'Die reservering moet niet eindeloos op de kaart blijven staan, terwijl die weg nooit wordt aangelegd. Dan zet je het gebied op slot', stelt Middag.

Rooversbroekpolder

Het voorkeursalternatief Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek omvat ook nog drie wegaanpassingen in de regio, waaronder de geplande aansluiting op de A44 bij Lisse. 'Die baart ons wel zorgen, want dat tracé loopt dwars door de Rooversbroekpolder', aldus Middag.

'De route gaat over twee bedrijven en snijdt bovendien het agrarische gebied door midden. Dat komt de levensvatbaarheid niet ten goede, dus we hopen dat een andere optie wordt gekozen. Die alternatieven zijn er ook.'

Vervolg

Het besluit over de definitieve voorkeursvariant komt op 3 september aan de orde in de Statencommissie Mobiliteit en Financiën van Noord-Holland en op 12 september in de Statencommissie Verkeer en Milieu van Zuid-Holland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 18°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer