Noord-Holland wil ander plan Duinpolderweg

Na de Zuid-Hollandse Staten hebben ook de Noord-Hollandse fracties een streep gezet door het huidige plan van de Duinpolderweg door de Duin- en Bollenstreek.

Noord%2DHolland+wil+ander+plan+Duinpolderweg
© Wikimedia

Het merendeel van de Noord-Hollandse partijen ziet ook de 'nut en noodzaak' van de weg tussen de N206 en A4 niet in.

Volgens het provinciebestuur is deze verbinding door Noord- en Zuid-Holland noodzakelijk om verkeersknelpunten op te lossen.

Studie

Een bereikbaarheidsstudie moest inzicht geven in de effecten van de verschillende varianten op het verkeer en de natuur, maar dat bleek in de praktijk erg lastig. Verschillende insprekers uit de regio en betrokken bij het Platform NOG, het samenwerkingsverband van bewoners en belangorganisaties, zijn verbaasd over de studie.

Zo bleek de studie niet te zijn gebaseerd op recente verkeerscijfers, waren niet-relevante wegen gekozen voor de berekeningen van het effect op het verkeer en werden de effecten op de natuur van sommige varianten gebagatelliseerd.

Kritisch

Onder meer Frank Visser (CU/SGP) was zeer kritisch over de aanleg. 'Vooralsnog ligt er een plan, waarvan geenszins nut of noodzaak zijn aangetoond en het rapport wat nut en noodzaak zou moeten onderbouwen, is gedateerd, niet relevant en subjectief.'

Ook heeft hij gevraagd andere varianten, waaronder de midden-variant (een korte verbinding tussen de N206 bij Ruigenhoek en de N207 ten zuiden van Nieuw-Vennep) mee te nemen in de beoordeling.

Ander plan

De Zuid-Hollands gedeputeerde Ingrid de Bondt gaf eerder al aan dat er een beter plan voor de weg moet komen. Zij gaat nu een 'tussenfase' instellen om zich te bezinnen op de consequenties van het afblazen van het huidige plan.

Ook bekijkt ze met welk aangepast voorstel alsnog te komen. Vast staat wel dat er voor de Statenverkiezingen van 18 maart geen verdere stappen worden gezet.

Verzet

Tegen het huidige plan voor de Duinpolderweg is veel verzet van bewoners uit de Duin- en Bollenstreek.

Ook LTO Noord heeft grote vraagtekens. De organisatie vreest dat de weg ten koste gaat van het areaal landbouwgrond en pleit daarom voor een integraal plan dat aansluit op de bestaande infrastructuur.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer