95+finalisten+bij+Brood+en+Spelen
Nieuws
© Fred Roest

95 finalisten bij Brood en Spelen

Aan de finale van de ontwerpprijsvraag Brood en Spelen doen 95 inzendingen mee. Deze teams van grondeigenaren en ontwerpers moeten met radicale, realistische en realiseerbare voorstellen komen voor de grote opgaven waar het platteland voor staat.

De ontwerpwedstijd speelt zich af in Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel. Maar liefst 51 teams maakten plannen voor locaties voor Noord-Brabant. Voor Overijssel werden twintig plannen ingezonden en 24 voor Gelderland.

Rijksbouwmeester Floris Alkemade is initiator van de ontwerpwedstrijd en juryvoorzitter. Hij zoekt onder meer naar nieuwe invullingen voor de agrarische bedrijfsgebouwen die leeg staan en die in de komende jaren nog vrij gaan komen. 'Geweldig dat architecten en grondeigenaren elkaar nu opzoeken om gezamenlijk tot een nieuwe aanpak te komen. Ik ben ervan overtuigd dat juist het bundelen van ontwerpkracht met grondgebonden kennis en vaardigheden de sleutel vormt om tot betere en radicaal vernieuwende ideeën te komen.'

Beoordeling

De jury gaat de komende weken de inzendingen beoordelen en selecteert zestien winnende teams. Deze teams werken in de tweede ronde hun visie verder uit. De winnende teams krijgen elk 25.000 euro en begeleiding van experts.

De winnende teams, waarvan acht uit Gelderland/Overijssel en acht uit Noord-Brabant worden op 4 juli bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Barneveld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer