PVV+wil+criminaliteit+op+platteland+slimmer+bestrijden
Nieuws
© RIEC Zeeland West-Brabant en Oost-Brabant

PVV wil criminaliteit op platteland slimmer bestrijden

De PVV-fractie in de Brabantse Provinciale Staten steunt het standpunt van de Commissaris van de Koning over criminaliteit in het buitengebied. Wim van de Donk vindt dat die slimmer moet worden bestreden.

De PVV reageerde hiermee op uitspraken van de Commissaris van de Koning tijdens een werkbezoek in Goirle afgelopen week met Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s), boswachters en handhavers. Van de Donk merkte op dat voor de aanpak van de criminaliteit in het buitengebied alle gemeenten één lijn moeten trekken. Ook op het gebied van de uitrusting van de BOA's.

Hij wil op korte termijn met alle Brabantse burgemeesters gaan praten. De aanpak van criminaliteit in het buitengebied is momenteel in elke gemeente anders geregeld. Ook verschilt de uitrusting van BOA’s per gemeente. De Commissaris van de Koning wil ook eenzelfde lijn gaan hanteren.

Samenwerken

Daarnaast moet er volgens Van de Donk meer en beter worden samengewerkt tussen politie, BOA's, handhavers, boswachters en bewoners in het buitengebied. De PVV wil dat de provincie de regierol gaat oppakken. Toezichthouden in natuur- en buitengebied is geen provinciale taak. Maar volgens de fractie is de situatie zo nijpend dat provinciale inmenging noodzakelijk is.

De fractie denkt bijvoorbeeld aan de inzet van drones die zijn uitgerust met slimme software om te voorspellen of iemand een criminele handeling gaat verrichten, zoals het dumpen van drugs. Provinciale Staten onlangs 200 miljoen euro uitgetrokken voor de aanpak van criminaliteit in het buitengebied.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer