Geld+voor+kennisoverdracht+Utrechtse+boeren
Nieuws
© Koen van Wijk

Geld voor kennisoverdracht Utrechtse boeren

Provincie Utrecht heeft de subsidieregeling voor kennisoverdracht aan agrarische ondernemers opengesteld. Deze subsidie is bedoeld voor aanbieders (organisatoren) van kennisoverdracht. In totaal is 600.000 euro beschikbaar.

Het gaat daarbij om projecten die nieuwe kennis en innovatieve maatregelen onder de aandacht brengen van grote groepen landbouwondernemers via trainingen, workshops, ondernemers coaching en demonstraties.

Met deze subsidie wil de provincie bijdragen aan een bredere kennisverspreiding. De subsidieregeling valt onder het thema innovatie, verduurzaming en concurrentiekracht van het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). Subsidieaanvragen kunnen tot en met 25 augustus 2018 worden ingediend.

Kennisoverdracht

De activiteiten kunnen bestaan uit trainingsprogramma’s met workshops of individuele coachingstrajecten, maatwerkadviezen en demonstratie-activiteiten op het boerenerf.

Mogelijke onderwerpen van de kennisoverdracht zijn behoud en versterking van een economisch rendabele bedrijfsvoering, landschapskwaliteit, relatie stad en platteland, circulairiteit, klimaatverandering en natuur-inclusieve landbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 18°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer