Fototentoonstelling over Limburgs boerenleven

De LLTB en het Limburgs Museum in Venlo slaan te handen ineen voor een fototentoonstelling over het verdwijnen van het traditionele boerenleven en de opkomst van innovaties in de agrarische sector in Limburg. De expositie met werk van fotografe Annie van Gemert start in december.

Fototentoonstelling+over+Limburgs+boerenleven
© Annie van Gemert

Van Gemert fotografeerde twee jaar lang boerenbedrijven voor haar werk. Innovaties op het boerenbedrijf veranderen de agrarische wereld zo sterk, dat een boer of tuinder van vijftig jaar geleden zijn hedendaagse collega amper zou herkennen. Dat niet alle boerenbedrijven die moderniseringsslag hebben gemaakt, blijkt uit de foto's van Van Gemert. Zij toont bloeiende agrarische ondernemingen, maar ook de boeren die vechten voor hun bestaan.

Naast de fototentoonstelling verzorgt het Limburgs Museum samen met de LLTB een randprogrammering met discussieavonden en pop-up-tentoonstellingen in agrarische gemeenschappen.

Crowdfunding

Het is de bedoeling dat de documentairefoto's ook gepubliceerd worden in een fotoboek. Daarvoor is Van Gemert via crowdfunding op zoek naar geldschieters. De fotografe wil het fotoboek 'Boerenkracht - Generaties in beweging' presenteren tijdens de opening van de tentoonstelling in december.

World Press Photo

Eerder maakte Van Gemert series over grote gezinnen, kloosters en schooluniformen. Voor een serie over jongens en meisjes kreeg ze in 2010 de tweede prijs bij de World Press Photo in de categorie portretten.

• Foto: Annie van Gemert

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer