Vijf+vragen+over+inspiratiedag+natuurinclusief+platteland
5 vragen
© Mike Schellart

Vijf vragen over inspiratiedag natuurinclusief platteland

Hoe kan een een economisch rendabele landbouw gezond voedsel produceren in een natuurrijk en mooi landschap? Wie daar meer over wil weten, kan binnenkort meedoen aan een speciale inspiratiedag in Kamerik.

Over welke bijeenkomst gaat het?

Op maandag 18 juni is er in Kamerik een landelijke inspiratiedag over natuurinclusief platteland. Die wordt verzorgd door LTO Nederland, LandschappenNL en BoerenNatuur in samenwerking met het ministerie van Landbouw. De inspiratiedag begint om 10.30 uur, zodat ook veehouders eraan kunnen deelnemen. De afsluiting is gepland rond 16.15 uur met een gezamenlijke borrel.

Waarom zo'n inspiratiedag? Het onderwerp leeft toch al volop?

Veel partijen, en ook boeren en tuinders, realiseren zich dat een nieuwe balans gevonden moet worden tussen biodiversiteit en landbouw. Ze willen daar ook wel mee aan de slag gaan, maar voor veel mensen is het onduidelijk hoe je dat in de praktijk handen en voeten kunt geven. Vaak is er behoefte aan kennis, aan sprekende voorbeelden en aan sterke partners om mee samen te werken.

De inspiratiedag wil daarin voorzien. De deelnemers kunnen er leren van elkaars ervaringen, praktische tips uitwisselen en ze krijgen adviezen om zelf en met anderen aan de slag te gaan. Belangrijk is dat er niet alleen boeren en tuinders aanwezig zijn, maar ook ketenpartners, beleidsmakers en leden van natuurorganisaties.

Wat staat er op het programma?

's Ochtends vertelt directeur Martin Scholten van de Animal Sciences Group over de kansen voor een natuurinclusief platteland en Bas Volkers, LNV-coördinator Natuurcombinaties geeft een overzicht van de stand van zaken. Vier deelnemers uit de praktijk reageren daarop met hun ervaringen.

In het middaggedeelte kunnen deelnemers kiezen uit een groot aantal workshops. Ook is het mogelijk op 'spreekuur' te gaan bij natuurorganisaties of kennisvragen te delen op een Kennismuur. De dag wordt afgesloten met een plenair slotdebat en een borrel.

Moet ik om mee te kunnen doen al ervaring hebben op het gebied van natuur en biodiversiteit?

Nee, dat is niet nodig. Geïnteresseerden en starters zijn van harte welkom. Juist voor hen kan de ontmoeting met ervaringsdeskundigen op het gebied van natuurinclusieve landbouw leerzaam zijn.

Waar vind ik meer informatie en hoe meld ik me aan?

Op de website van LTO Nederland staat meer informatie over deze inspiratiedag. Ook is er een link naar het aanmeldingsformulier, als u wilt deelnemen aan deze landelijke inspiratiedag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 16°
  70 %
Meer weer