Sloet+leidt+deskundigen+keurmerk+Paard+en+Welzijn
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Sloet leidt deskundigen keurmerk Paard en Welzijn

Voor de inhoudelijke toetsing van het keurmerk Paard en Welzijn en de uit te voeren keuringen is een Commissie van Deskundigen opgericht. Marianne Sloet van de Universiteit Utrecht gaat de commissie voorzitten.

Na de overname van het Keurmerk Paard en Welzijn (KPW) door de Sectorraad Paarden (SRP) is het enige tijd stil geweest. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de organisatie achter het keurmerk professioneel vorm te geven zodat de keuringen kunnen starten en keurmerken kunnen worden uitgegeven.

Inmiddels is de Stichting Welzijn Paard opgericht die de uitgifte van keurmerken op zich zal nemen. 'Het Keurmerk Paard en Welzijn is een belangrijke ontwikkeling voor de sector. Zeker nu het breed gedragen wordt door de sectorpartijen is dit een goede manier om aan de maatschappij en de politiek te laten zien dat de paardensector serieus bezig is met paardenwelzijn' aldus Sloet.

Goodwill

Voorzitter van de Stichting Welzijn Paard, Jan Cees Vogelaar is blij met de ontwikkelingen. 'Met de huidige maatschappelijke en politieke ontwikkelingen is het voor ons als sector erg belangrijk om onze goodwill te tonen en te laten zien dat welzijn bovenaan de agenda staat.'

'De Commissie van Deskundigen is aan het werk om qua inhoud en werkwijze de puntjes op de i te zetten zodat we de inspecteurs en dierenartsen kunnen opleiden die de keuringen gaan uitvoeren', aldus Vogelaar. .

Half werk

Geluiden uit de sector dat het allemaal lang duurt schuift hij aan de kant. 'We willen geen half werk leveren. Het keurmerk moet zodanig in de markt worden gezet dat het aantrekkelijk is voor ondernemers om te behalen. We moeten een nieuwe organisatie om het keurmerk heen bouwen en dat vergt even tijd.'

De Commissie van Deskundigen bestaat verder uit Machteld van Dierendonck, Yteke Elten, Jan Greve, Bas Steltenpool en Vincent Valk. Stichting Welzijn Paard hoopt vanaf het einde van het derde kwartaal van 2018 te gaan starten met keuringen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer