Politiek+steunt+Streekproductenloket
Nieuws
© Ruud Ploeg

Politiek steunt Streekproductenloket

Het Streekproductenloket, een initiatief van LTO en Streekeigen Producten Nederland (SPN), krijgt steun vanuit de landelijke politiek. CDA-Kamerlid Jaco Geurts bracht het onder de aandacht van LNV-minister Carola Schouten.

Tijdens een Kamerdebat over het voedselbeleid drong Geurts aan op een overheidsimpuls voor het Streekproductenloket. Dat loopt nog niet zoals het zou moeten.

LTO Nederland denkt aan een faciliterende rol van het ministerie van LNV. Wanneer de overheid ontwikkelingen op gang brengt, kan het bedrijfsleven vervolgens het voortouw nemen in de uitvoering.

Schouten gaf aan dat ze er zelf niet mee aan de slag zal gaan. Maar ze ziet wel mogelijkheden door het Streekproductenloket te koppelen aan het kennisprogramma 'DuurzaamDoor' van RVO.nl. 'Ik zal het daar onder de aandacht brengen', beloofde ze Geurts.

Vinkje

In hetzelfde debat gaf staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) niet toe aan druk uit de Tweede Kamer om snel met een vervanger te komen voor het vinkje van stichting Ik Kies Bewust. Dat verdwijnt in oktober definitief uit het winkelschap.

Blokhuis wil samen met maatschappelijke organisaties komen tot een nieuw logo 'dat echt begrepen wordt door consumenten die een verantwoorde keus willen maken'. Maar het opzetten van een goed en bruikbaar systeem is volgens hem niet simpel. 'Wacht u alstublieft de plannen af', drukte de staatssecretaris de Kamerleden op het hart.

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer