Sterk+halfjaar+voor+Jumbo+en+La+Place
Nieuws
© Jumbo

Sterk halfjaar voor Jumbo en La Place

De Jumbo-supermarkten hebben in het eerste half jaar van 2017 de omzet met 4,7 procent zien groeien naar 3,76 miljard euro. De verkopen bij zusterbedrijf La PLace steeg in dezelfde periode met 28,5 procent naar 60,4 miljoen euro.

Dat heeft de Jumbo Holding Groep dinsdag bekendgemaakt. De supermarktketen Jumbo claimt inmiddels een markt aandeel van 19 procent.

De omzetstijging van Jumbo komt vrijwel volledig voor rekening van de autonome groei in de bestaande winkels (+4,0 procent), terwijl het aantal winkels per saldo gelijk is gebleven op 580. Hiermee overtrof de omzet van Jumbo opnieuw het marktgemiddelde (+2,7 procent, bron GfK).

'Door onze sterke marktpositie en voortdurende klantfocus hebben we een stevige basis gelegd voor verdere groei. Klanten hebben veel waardering voor onze winkelformule en onze jaar- en seizoenaanbiedingen. We zorgen ervoor dat onze prijzen laag blijven, zonder concessies te doen aan de kwaliteit', zegt CEO Frits van Eerd.

Groeistrategie

De afgelopen jaren stonden bij Jumbo in het teken van de succesvolle integratie van de aangekochte winkelformules in het Jumbo concept en de optimalisering van de bedrijfsvoering, meldt het bedrijf. In het eerste halfjaar van 2017 gaf Jumbo invulling aan haar groeistrategie door de verdere vernieuwing van haar winkels, de lancering van haar stadsconcept voor gemakswinkels, het uitbouwen van de online activiteiten en de snelle expansie van restaurantketen La Place.

De online omzet van Jumbo is het eerste halfjaar meer dan verdubbeld. Deze groei is in lijn met de ambitie van Jumbo om de leidende omnichannel-retailer van Nederland te worden. De voorgenomen capaciteitsuitbreiding bij het distributiecentrum in Raalte draagt hieraan bij.

Inmiddels beschikt Jumbo over ruim 360 Pick Up Points en circa 200 locaties vanwaar boodschappen thuis worden bezorgd. Dit aantal wordt in het komende halfjaar verder uitgebreid. Ook werkt Jumbo aan de uitbreiding van haar zakelijke bezorgservice. Door de samenwerking met Intrakoop ziet Jumbo veel groeimogelijkheden in de dienstverlening aan met name zorginstellingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer