Grensoverschrijdend+gedrag+kost+Bulgaarse+koe+de+kop
Nieuws
© YouTube

Grensoverschrijdend gedrag kost Bulgaarse koe de kop

Een Bulgaarse koe heeft nogal wat commotie veroorzaakt door naar een waarschijnlijk groenere weide bij de buren in Servië af te dwalen. Penka keerde uit eigen beweging terug, maar Europese regels schrijven voor dat zij moet worden afgemaakt.

Penka was midden vorige maand in het zuidwesten van Bulgarije wat van de kudde afgedwaald. Ze belandde over de grens in de Servische weide zonder dat de eigenaar dat merkte. Het dier keerde terug, maar schreef daarmee haar eigen doodsvonnis: volgens Europese regels mag een dier dat buiten de Europese Unie is geweest, niet meer worden teruggevoerd.

Veel Bulgaren zijn verontwaardigd dat Penka door een dergelijke regel aan haar einde komt. 'We zullen zien of er een uitzondering kan worden gemaakt', beloofde de minister van Landbouw. Internationaal zetten dierenvrienden en politici zich inmiddels in om Penka van de slacht te redden.

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer