Rechter+handhaaft+eis+tegen+verdachte+mestsilodrama
Nieuws
© -

Rechter handhaaft eis tegen verdachte mestsilodrama

De verdachte van het mestsilodrama in Makkinga hoorde woensdagmiddag in hoger beroep 240 uur werkstraf, een jaar voorwaardelijke celstraf en een boete van 100.000 euro tegen zich eisen. De rechter handhaafde daarmee de eerdere eis, meldt Omrop Fryslân.

Volgens de advocaat-generaal kan het drama van 19 juni 2013 volledig worden toegeschreven aan de verdachte, geeft Omrop Fryslân aan. Die ging in hoger beroep, omdat hij de veroordeling niet terecht vond.

Bij het schoonmaken van de mestsilo bij een boerenbedrijf kwamen vijf jaar geleden drie mensen om het leven. De eigenaar van het schoonmaakbedrijf, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het fatale ongeluk, is vorig jaar door de rechtbank in Zwolle veroordeeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer