Werkstraf voor ongeluk mestsilo Makkinga

De directeur van het bedrijf dat in 2013 in het Friese Makkinga een mestsilo reinigde, waarbij drie personen om het leven kwamen, heeft vrijdag een jaar cel voorwaardelijk en 240 uur werkstraf opgelegd gekregen.

Werkstraf+voor+ongeluk+mestsilo+Makkinga
© Archief

Het bedrijf van Gerrit H. kreeg een boete van een ton opgelegd. Het drama begon toen de man die in de silo werkte zijn bewustzijn verloor. Het luchtmasker dat hij droeg, was niet geschikt voor een ruimte met zoveel giftige gassen. Ook ontbraken reddingsmiddelen waardoor deze werknemer bij gevaar 'feitelijk ten dode was opgeschreven'', stelt de rechtbank.

De man die toezicht hield, wilde zijn collega redden maar ook hij verloor op de bodem van de silo het bewustzijn en overleed. Nog twee mannen daalden af, onder wie de zoon van de veehouder. De zoon kwam ook om het leven. De vierde betrokkene raakte zwaargewond. Hij is nog altijd aan het revalideren.

Het vonnis van de rechtbank was conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer