Gestolen schapen blijken illegaal geslacht

Drie stamboek-Texelaars die begin vorige week werden gestolen in Hoogerheide, blijken illegaal te zijn geslacht. Slachtafval ervan is in een bos drie kilometer verderop teruggevonden, dat schrijft vakblad Het Schaap.

'Het waren mijn allerbeste jaarlingen', aldus Texelaarfokker Sjaak Hoeks uit het West-Brabantse Hoogerheide. Hij miste zijn jaarlingooien afgelopen dinsdagochtend in de wei langs de provinciale weg N289.

Slachtafval

Op woensdagmiddag kreeg de schapenfokker een telefoontje van boswachter Erik de Jonge. Die had in een bos bij landgoed Mattemburgh slachtafval van schapen gevonden. Hoeks ging kijken en zag direct dat het om resten van zijn drie ooien ging. Hij heeft bewijsmateriaal veiliggesteld door van elk dier een stukje vel mee te nemen en in te vriezen. 'Ik heb ook nog van die schapen toen ze zijn geschoren dus met DNA-onderzoek moet ik kunnen aantonen dat het om mijn schapen gaat.'

Hij schat de schade op 900 euro. Er is nog geen spoor van de daders.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer