Altena onder indruk van reizende 'Koning'

De reizende voorstelling Koning van het Grasland van toneelgroep Jan Vos hield deze week halt in een wei van familie Straver in Babyloniënbroek. Vijf avonden op een rij maakte het stuk, dat zich afspeelt ten tijde van de MKZ-crisis in 2001, de tongen los.

Altena+onder+indruk+van+reizende+%27Koning%27
© Wim Hollemans

'We wilden deze voorstelling heel graag naar het Land van Heusden en Altena halen en zijn dan ook blij dat wij de Brabantse editie binnen hebben gehaald ', zegt Josien Boll van ZLTO Altena Biesbosch een dag na de eerste voorstelling.

De tent zat bij de Brabantse première zo goed als vol en de reacties waren volgens Boll lovend. 'De mensen die ik na afloop heb gesproken, waren onverdeeld onder de indruk. Iemand zei: 'Dankjewel dat jullie het stuk hierheen hebben gehaald'. Zo'n mooi compliment zegt al genoeg, toch?'

Enthousiast

Boll zag samen met Minette Straver-Van de Wetering van de plaatselijke Agrarische natuurvereniging, de voorstelling eerder al na een tip van een kennis. Het ZLTO-bestuurslid was direct enthousiast.

'Het maakte echt indruk op ons. Het is een prachtig stuk dat een mooie inkijk geeft op het boerenerf in al zijn facetten. Natuurlijk staat de MKZ-crisis en de uitwerking daarvan op zowel de boer en zijn gezin, centraal. Ook in deze regio hebben boeren destijds de gevolgen en beperkingen ervaren. Koning van het Grasland zet dit allemaal heel goed neer en draagt mijns inziens bij aan de dialoog tussen gezinsleden op het erf én erfbetreders en de bredere gemeenschap.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer