Aantal+slachtingen+oud+ros%C3%A9kalf+daalt
Nieuws
© VidiPhoto

Aantal slachtingen oud rosékalf daalt

Ondanks de relatief hoge opbrengstprijzen van oude rosékalveren blijft het aantal slachtingen dalen. In twee jaar tijd is het aantal slachtingen teruggelopen van 178.800 naar 142.600, blijkt uit cijfers van het CBS.

Afgezet tegen het aantal slachtingen van nul tot negen maanden, was in 2015 een op de zeven slachtingen een oud rosékalf. Vorig jaar was dit verhoudingsgetal nog maar een op de tien.

Daarentegen is het aantal geslachte kalveren in de categorie nul tot negen maanden gestegen van 1,28 miljoen naar 1,36 miljoen. Het totaalaantal slachtingen blijft daardoor redelijk stabiel op een niveau van 1,5 miljoen. Wat de verhouding is tussen vleeskalf en jong rosé in de categorie onder negen maanden, wordt niet duidelijk uit de cijfers van CBS.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  30 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer