Winstdeling voor trouwe leden Topigs

Coöperatie Topigs versterkt in 2016 de band met haar leden. In zijn blog op Varkens.nl kondigt voorzitter John Lorist onder meer winstdeling aan.

Nieuwe coöperatiemanager

Winstdeling+voor+trouwe+leden+Topigs
© Ilona Lesscher

De vernieuwing die Topigs in 2016 wil doorvoeren, is op hoofdlijnen door de Ledenraad goedgekeurd.

'In grote lijn komt het er op neer dat mensen die trouw zijn aan onze organisatie (Topigs Norsvin Nederland, Varkens KI Nederland en Coöperatie Topigs) door ons extra gewaardeerd gaan worden', aldus Lorist.

Plannen tot vernieuwing

Bij winstdeling gaat het om een achtergestelde lening die kan worden verzilverd op het moment dat het bedrijf of het lidmaatschap stopt. Lorist geeft aan dat Topigs gaat investeren in ledencontact via contactavonden en moderne media.

Verder onderzoekt de coöperatie de mogelijkheden om leden te laten delen in het kapitaal in de 'dode' hand. Datzelfde geldt voor de rol die leden kunnen spelen bij het invullen van de kapitaalbehoefte voor internationale groei.

Topigs stelt op korte termijn een nieuwe coöperatiemanager aan die helpt het vernieuwingsproces aan te jagen. Lorist: 'Er wordt dus flink aan onze coöperatie gewerkt. De contouren van de plannen staan vast, aan de precieze invulling wordt op het moment nog gewerkt'.

Coöperatie Topigs is 77,5 procent eigenaar van varkensfokkerij-organisatie Topigs Norsvin en Varkens KI Nederland. Vion Food Group is daarnaast aandeelhouder. Met het coöperatieve Norsvin in Noorwegen en enkele andere minderheidsaandeelhouders is de coöperatie eigenaar van Topigs Norsvin International.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer