Telers PlanetProof gecertificeerd met Agrifirm-adviesmodule

Per 1 januari 2020 moeten alle groenten, fruit, bloemen, planten, bomen en bloembollen die verkocht worden in het merendeel van de Nederlandse supermarkten PlanetProof geteeld zijn.

Telers+PlanetProof+gecertificeerd+met+Agrifirm%2Dadviesmodule
© Nieuwe Oogst

Om de teler te ondersteunen in het certificeringsproces, heeft Agrifirm een PlanetProof adviesmodule ontwikkeld. Tijdens dit teeltseizoen is deze als pilot bij een aantal telers succesvol ingezet, waardoor zij in één keer PlanetProof gecertificeerd zijn.

Het PlanetProof-keurmerk streeft naar een duurzame teelt. Hierdoor kan de teler te maken krijgen met extra regels bovenop de wettelijke normen. Om telers wegwijs te maken in de complexe materie heeft Agrifirm een PlanetProof adviesmodule ontwikkeld. Met deze adviesmodule kunnen telers, naast teelttechnisch advies, nu ook bij Agrifirm terecht voor certificeringsadvies.

Optimale situatie

Ronald Hendriksen, specialist Vollegrondsgroenten bij Agrifirm, legt uit: ‘Na de introductie van het PlanetProof keurmerk blijkt dat voor een aantal teelten de regels zo vergaand zijn, dat alleen in de meest optimale situatie een succesvolle teelt kan worden gerealiseerd. Agrifirm bundelt de opgedane praktijkkennis en brengt deze in bij de PlanetProof adviesraad, het College van Deskundigen Agro/food Plantaardig. Ons streven is dat het keurmerk voor iedere teler in de praktijk haalbaar is.’

Door de adviesmodule gezamenlijk met de teler in te vullen, wordt er een advies op maat gegeven en kan de teler goed voorbereid het seizoen in. Tijdens dit teeltseizoen draait de pilot van Agrifirm’s PlanetProof adviesmodule. Uit de eerste resultaten blijkt dat de telers die aan de pilot van Agrifirm meedoen in één keer het PlanetProof certificaat behalen.

Teeltseizoen 2019

Om PlanetProof-gecertificeerd te kunnen worden, moet een teler al voor de teelt rekening houden met aangescherpte regels. Agrifirm zal in het najaar de pilot omzetten naar een volwaardige dienst. Vanaf het einde van dit kalenderjaar kunnen alle telers die ‘On the way to PlanetProof’ gecertificeerd willen worden voor het teeltseizoen 2019 bij Agrifirm terecht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer