Arian+Kamp+nieuwe+voorzitter+Agrifirm
Nieuws
© afgekocht tbv column

Arian Kamp nieuwe voorzitter Agrifirm

Melkveehouder Arian Kamp uit Raamsdonk wordt per 1 april de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Royal Agrifirm Group. Hij neemt de hamer over van Theo Koekkoek, die deze na 16 jaar neerlegt.

Kamp is al sinds 2006 actief als bestuurder bij Agrifirm. Sinds 2013 bekleedt hij de functie van vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij beschikt over een omvangrijk netwerk binnen de agrarische sector, het bedrijfsleven, bij overheden en maatschappelijke organisaties.

De melkveehouder, die een postdoctorale opleiding volgde aan de Erasmus School of Accounting & Assurance, heeft veel ervaring opgedaan op het gebied van vernieuwing en innovatie in de land- en tuinbouwsector. Daarnaast is Kamp commissaris van de Rabobank en bestuurslid van onder andere de Stichting Beheer Flynth.

Twee fusies

CEO Dick Hordijk roemt de bijdrage van Theo Koekkoek: 'Hij is met zijn ruime ervaring van grote waarde geweest voor Agrifirm. Gedurende de 16 jaar als voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft hij een belangrijke rol gespeeld. Hij stond tot twee keer toe voor de uitdagende taak een nieuwe fusieorganisatie vorm te geven.'

'Daarbij zijn grote veranderingen in het bedrijf doorgevoerd – zowel in Nederland als in de buitenlandse vestigingen. Altijd vanuit het belang van de leden en klanten. Als akkerbouwer en pluimveehouder begrijpt hij exact wat er speelt bij de leden en tegelijkertijd staat hij met beide benen in de maatschappij', vervolgt Hordijk..

Het vicevoorzitterschap zal worden overgenomen door Kees van der Bos, commissaris bij Agrifirm sinds 1 oktober 2017.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
 • Maandag
  14° / 0°
  10 %
Meer weer