SP+wil+opheldering+over+grondtransacties+zonneparken
Nieuws
© DEcAB

SP wil opheldering over grondtransacties zonneparken

De SP wil opheldering van minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat over een zonne-energiebedrijf dat zich mogelijk schuldig maakt aan dubieuze grondtransacties. De partij heeft daarover schriftelijk Kamervragen gesteld.

De vragen van SP-Kamerlid Sandra Beckerman volgen op een publicatie in NRC Handelsblad. Daarin wordt gesteld dat zonneparkenbedrijf Powerfield grond koopt om dezelfde grond a la minute tegen een veel hogere prijs te verkopen aan een aan Powerfield gelieerde beleggingsmaatschappij. Het geld van die beleggingsmaatschappij is afkomstig van particuliere beleggers.

Beckerman wil weten of deze handelswijze is toegestaan en of Wiebes vindt dat het bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan agressieve grondspeculatie. Zij wil weten of sprake is van misleiding en stelt dat het bedrijf op basis van de publicatie de schijn tegen heeft.

Verder wil Beckerman helder hebben op welke gronden subsidies zijn verstrekt en of bekend is of het beoogde zonnepark ook daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden? Becker is van mening dat dit artikel duidelijk maakt dat de energietransitie niet in veilige handen is wanneer deze aan de markt wordt gelaten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer