Leerling+%27ondergediarreet%27+tijdens+schooluitje+met+Arie+Slob
Nieuws
© Arie Meijer

Leerling 'ondergediarreet' tijdens schooluitje met Arie Slob

Op de boerderij van Rudie Haarman uit Bathmen onthulde onderwijsminister Arie Slob samen met dertig leerlingen van groep zes van basisschool de Rythmeen uit dat dorp het deelnamebord 'Salland Boert en Eet Bewust'. Dat deden ze door ballonnen kapot te schieten met een katapult.

Naast de onthulling van het bord kregen de leerlingen, in het kader van boerderijeducatie, ook een rondleiding over het bedrijf. Dat verliep wat ongelukkig voor Bastiaan. 'Ik werd ondergediarreet. Ik vind het raar, hoever een kalfje kan diarreeën. Ik snap nog steeds niet hoe die dat doet.' Gelukkig voor de leerling konden de vlekken grotendeels uit zijn kleren verwijderd worden.

Arie Slob wist het bezoek er zonder vlekken vanaf te brengen. Volgens de onderwijsminister is praktijkles voor de leerlingen zeer leerzaam. 'Praktijk is vaak voor kinderen veel herkenbaarder dan dat het alleen maar regeltjes op papier zijn. Dus als je praat over waar komt het vandaan, daar kun je heel veel woorden aan geven, je kunt ze uitlezen, je kunt ze spreken. Je kunt er soms ook plaatjes bij laten zien.'

Dan wordt het volgens Slob al iets concreter voor ze. 'Maar als ze op een boerderij rondlopen en een boer vertelt ze van zo ben ik bezig en dit doe ik, en zo komt ons voedsel tot stand en zo belandt het uiteindelijk op ons bord, of in jullie glas, of wat het ook is, dat is voor kinderen natuurlijk wel heel erg leerzaam. En mooi als dat kan.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer