Storingen+ontregelen+logistiek+FloraHolland
Nieuws
© FloraHolland

Storingen ontregelen logistiek FloraHolland

De logistiek van bloemenveiling Royal FloraHolland is vorige week in de war geschopt door softwarestoringen.

Door een fout in software werkten de handscanners op de vestiging in Naaldwijk niet goed, meldt de veiling. Hierdoor konden vakbeheerders de producten niet scannen en waren de afleverteams niet in staat de bloemen en planten conform planning af te leveren in de boxen. Het probleem is inmiddels verholpen en FloraHolland zegt het systeem voortaan te monitoren om herhalingen te voorkomen.

De locatie Aalsmeer van FloraHolland had last van een serverstoring in het voice-gestuurde verdeelsysteem. Hierdoor lag het werk bijna een half uur stil. Ook dit euvel is verholpen, aldus de bloemenveiling.

Verbeteringen

Ruim een week geleden maakte FloraHolland bekend dat de interne logistiek rond Valentijn beter was dan in het voorgaande jaar. In de twee weken voor de feestdag leverde het bedrijf 14.000 bestellingen meer op tijd in de box van de klant dan in dezelfde weken van 2017.

In de eerste zeven weken van dit jaar had de veiling 97,7 procent van de transacties op tijd afgeleverd. In heel 2017 lag dat percentage op 92,1. FloraHolland heeft te maken met steeds meer transacties van een kleinere omvang. Dat zet de logistiek onder druk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer