FloraHolland+verbetert+interne+logistiek
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland verbetert interne logistiek

De interne logistiek van Royal FloraHolland was dit jaar rond Valentijn beter dan vorig jaar. Dat meldt de bloemenveiling.

In de twee weken voor de feestdag heeft FloraHolland 14.000 bestellingen meer op tijd afgeleverd in de box van de klant dan in dezelfde weken vorig jaar. Van de transacties is 96,6 procent binnen de afgesproken tijd geleverd. Dit was een verbetering van 1,4 procent ten opzichte van Valentijn 2017.

In de eerste zeven weken van dit jaar heeft de bloemenveiling 97,7 procent van de transacties op tijd afgeleverd. Over heel 2017 was de score 92, 1 procent. De cijfers gelden voor alle locaties van FloraHolland.

Transacties

De bloemenveiling heeft te kampen met steeds meer en kleinere transacties. Dat zet druk op de logistiek van FloraHolland, waardoor het bedrijf steeds meer moeite had om partijen op tijd op hun bestemming te krijgen.

Om tot de logistieke verbetering te komen heeft de veiling meer mensen in dienst genomen en extra stapelwagens en fust ingezet. Daarnaast is de routing op de locaties Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg verbeterd. 'Dat werpt zijn vruchten af', zegt Yme Pasma, die de dagelijkse logistiek op FloraHolland leidt.

Uur eerder veilen

Om de logistiek te vervolmaken is FloraHolland ook van plan bloemen een uur vroeger te gaan veilen op topdagen. Dat gebeurt op 3 april, 30 april, 7 mei en 22 mei. Het veilen begint dan om vijf uur 's morgens.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer