Staatsbosbeheer+voert+grote+grazers+langer+bij
Nieuws
© Eigen Foto

Staatsbosbeheer voert grote grazers langer bij

De konikpaarden, edelherten en heckrunderen in natuurgebied de Oostvaardersplassen mogen nog tot 5 mei worden bijgevoerd. Provincie Flevoland heeft besloten de ontheffing, die hiervoor begin maart werd verleend, te verlengen.

Het gaat om een overgangsperiode, zegt de provincie. 'Nu het gras in het gebied snel groeit, maken de dieren steeds minder gebruik van het hooi en neemt de noodzaak van bijvoeren af. Voor een goede en verantwoorde overgang bouwt Staatsbosbeheer het bijvoeren geleidelijk af.'

Twee dierenartsen gaan Staatsbosbeheer bij de overgangsperiode adviseren. Binnenkort gaan ze daarvoor het gebied in. Begin april werd bekend dat bijna drieduizend grote grazers in de Oostvaardersplassen, meer dan de helft van de totale kudde, de winter niet hebben overleefd. De situatie in het natuurgebied leidt al maanden tot maatschappelijke onrust. Boeren en dierenactivisten hebben al enkele keren balen hooi over de hekken gegooid.

Weer

 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  23° / 16°
  20 %
 • Maandag
  27° / 14°
  10 %
Meer weer