Minister+baalt+van+actievoerders+Oostvaardersplassen
Nieuws
© DIRK HOL

Minister baalt van actievoerders Oostvaardersplassen

Landbouwminister Carola Schouten heeft geen goed woord over voor actievoerders die afgelopen weekeinde boswachters en politiemensen belaagden in de Oostvaardersplassen. Daar werd opnieuw betoogd voor het bijvoeren van de grote grazers in dat natuurgebied.

'Je blijft met je handen van boswachters af', zei de bewindsvrouw in het programma Dit is de Dag op NPO Radio 1. 'Zij voeren het beleid uit dat politici bedenken. Richt je pijlen dus niet op deze mensen van Staatsbosbeheer.'

Zo'n tweehonderd à driehonderd mensen voerden zondag actie bij het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen. Er werd geprotesteerd tegen het beleid voor de grote grazers die in het wild leven in het natuurgebied en deze koude winter weinig voedsel hebben. Vijf demonstranten werden opgepakt nadat een tijdelijk hek dat daar is neergezet, was opengebroken.

Bekijk een tijdlijn van de Oostvaardersplassen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
Meer weer