Gelderland+ziet+wildcorridor+naar+Flevoland+niet+zitten
Nieuws
© Vidiphoto

Gelderland ziet wildcorridor naar Flevoland niet zitten

Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland zien niets in een ecologische verbindingszone tussen de Oostvaardersplassen en de Veluwe. Dat antwoord GS op vragen van de statenfractie van de Partij voor de Dieren.

Volgens Gelderland is er geen ruimte en geen geld om zo'n verbinding aan te leggen. Een corridor van Almere naar de Veluwe zou de problemen met de grote grazers in het Flevolandse natuurgebied kunnen verminderen. Die dieren hebben nu in de winter te weinig voedsel, zodat er sprake is van massale sterfte.

De plannen voor een Oostvaarderswold als verbindingszone sneuvelden in 2010 omdat het rijk ze te duur vond. Zo'n verbinding past nu niet meer in het Gelderse natuurbeleid, stelt GS. Gelderland heeft op andere plekken rond de Veluwe wel poorten aangelegd, zodat edelherten bijvoorbeeld naar Duitsland kunnen trekken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  9° / 4°
  50 %
 • Maandag
  8° / 4°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  50 %
Meer weer