Tulpenveld+Ens+inspireert+gemeentebestuurders
Nieuws
© gemeente Noordoostpolder

Tulpenveld Ens inspireert gemeentebestuurders

Burgemeester en wethouders van gemeente Noordoostpolder zochten dinsdag voor het wekelijks collegeberaad inspiratie in een tulpenveld bij Ens. De speciale vergaderlocatie was bedoeld als opmaat naar het Tulpenfestival dat komende zaterdag in de Noordoostpolder van start gaat.

Om de komende periode te markeren, besloot het gemeentebestuur de agenda aan te passen en te vergaderen aan de rand van een tulpenveld. Het college was daarvoor te gast op het land van tulpenkwekers Rob en Liesbeth Balk aan de Zwartemeerweg.

De tulpensoorten White princes en Purple princes vormden het decor van de wekelijkse bestuursvergadering. 'In de aankomende weken verandert Noordoostpolder weer in een kleurrijk palet, waar duizenden bezoekers op af komen. De bloeitijd van de tulpen vieren we jaarlijks met het Tulpenfestival, dat aankomende zaterdag start', geeft burgemeester Aucke van der Werff aan.

Langste tulpenroute

Tijdens het Tulpenfestival, dat duurt tot 6 mei, wordt er weer van alles georganiseerd rondom de 3.000 hectare aan tulpenvelden in de Noordoostpolder. Een belangrijk onderdeel is de Tulpenroute. Noordoostpolder heeft de langste aaneengesloten route, die 120 kilometer langs tulpenvelden en tulpenbollenkwekers voert.

De komende weken hopen de Flevolandse bollentelers duizenden bezoekers te ontvangen. Daarvoor werken ze samen met andere ondernemers en een groot aantal vrijwilligers dat meehelpt alle activiteiten te organiseren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer