San+Francisco+krijgt+ook+tulpenpluktuin
Nieuws
© Vidiphoto

San Francisco krijgt ook tulpenpluktuin

De Amerikaanse stad San Francisco krijgt dit jaar ook een tulpenpluktuin.

Over een maand, op 3 maart, wordt de stad het decor van de eerste American Tulip Day. In het centrum van San Francisco komt op Union Square een tulpentuin, zoals dat al enkele jaren het geval is op De Dam in Amsterdam.

Het door Anthos en iBulb georganiseerde evenement moet de bekendheid van de bloem vergroten en de verkoop stimuleren. Evenals bij de Nationale Tulpendag in Amsterdam kunnen bezoekers van de tulpentuin in San Francisco zelf hun eigen bos plukken.

Ruim 100.000 stuks

Volgens de organisatoren komen op Union Square ruim 100.000 tulpen te staan. Antwerpen had de afgelopen maand ook voor het eerst een tulpenpluktuin. De Nationale Tulpendag op De Dam, gehouden op de derde zaterdag van januari, werd dit jaar voor de zevende keer gevierd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer