5%2E000+bezoekers+op+Tulpendag+in+San+Francisco
Nieuws
© iBulb

5.000 bezoekers op Tulpendag in San Francisco

American Tulip Day in San Francisco heeft zaterdag 5.000 bezoekers getrokken. De Amerikaanse variant op de Nederlandse Tulpendag was een initiatief van brancheorganisatie Anthos in samenwerking met iBulb. Zij spreken van een groot succes.

Het doel van American Tulip Day is om in de Verenigde Staten de bekendheid van Nederlandse tulpenbollen te vergroten en de verkoop van in Amerika geproduceerde snijtulpen te stimuleren. Jaarlijks worden zo'n half miljard tulpenbollen naar de VS geëxporteerd. Dit evenement is tevens gepositioneerd als aankondiging van Internationale Vrouwendag (8 maart), waarbij deze dag als bloemenfeestdag wordt gepromoot.

De pluktuin op Union Square in San Francisco telde 100.000 tulpen, afkomstig van een Amerikaanse tulpenbroeier. De tulpenpluktuin werd 's ochtends opgebouwd. 's Middags mocht het publiek de tuin betreden en gratis een eigen bos tulpen plukken.

Amsterdam

Tulpendag begon in 2012 als puur Nederlands evenement op De Dam in Amsterdam. Dit jaar werd op 20 januari, gelijktijdig met de Nederlandse versie, ook een Tulpendag in Antwerpen gehouden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer